torsdag 20 oktober 2011

En annan bror

Författare: Ina Bruhn
Genre: Sorg


Peter är borta. Han kommer aldrig tillbaka igen. Sorgen är stor i hemmet, mamma och pappa orkar inte. All deras kraft går åt att vara någorlunda normala på jobbet. Hemma orkar de bara inte. Nanna har praktiskt taget tagit hand om allt i hemmet sedan ett år tillbaka. Inte blir det bättre av att Jens åker utomlands för att åka skidor, och lämnar Nanna med mamma och pappa.
Sedan ett år tillbaka har sorgen varit stor i familjen. Det var ett år sedan polisen kom till deras hus, och pappa började gråta. Det var ett år sedan Peter inte bromsade. Det var ett år sedan ett träd i den där kurvan blev krossat av en bil. Peters bil. Det var ett år sedan Peter dog. Och det var exakt ett år sedan en hel familjs liv förändrades.

Peter var perfekt, så hur kunde han plötsligt försvinna? Han hade kompisar, popularitet och Stine. Dessutom var han en snäll människa. Nanna, Jens och föräldrarna lämnas kvar med problem. Inte bara efter Peters död, utan också i skolan, med flickvänner och med pojkvänner. Om man nu kunde kalla dem det. Två - inte längre tre - syskon återförenas, och pratar om Peter, om hur mycket han hade förändrats året innan olyckan. Om det nu var en olycka?

Jag tycker att boken var väldigt, väldigt bra och det var den perfekta boken för mig att läsa i skolan! Jag älskar den! Den får högsta möjliga betyg! Perfekt för mig, men kanske inte för så många andra.

Recenserad av Hanna Nilsson i 6A ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar