torsdag 3 mars 2011

Testamentet

Författare: Laura Trenter
(Fotograf: Katrin Jakobsen)
Genre: Spänning!
Boken handlar om Gilbert, Linn och Linns Mormors syster Greta, som har blivit inbjudna till en begravning i Normandie. Själva begravningen är för Vincent, Gretas enda och stora kärlek. Men de hade inte träffats på femtio år. Och nu var han död. De får prata med Vincents advokat, som tänker läsa upp hans testamente. Till allas stora förvåning har Vincent inte direkt skrivit ett testamente, utan berättat för dem hur en lek ska gå till. Alla som blivit inbjudna till hans begravning ska få tillägna en hel vecka på hans slott. Leken är enkel. De ska få göra några tester, bl.a. en foto-lek med polaroidkameror. Reglerna är lätta. Den person som stannar längst på slottet, ärver allt!
Men det är inte så lätt. Det börjar bli kusligt när pianot för tredje spelar av sig själv mitt i natten. Och vad var det med den skumma Jaques? Vem serverade all mat? Vad var det för konstig lukt som ständigt kom?
Jag tycker att boken var riktigt bra, så den får 5 stjärnor av 5! Jag rekomenderar boken till alla som vill ha en bok som varar länge! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar